ΝΕΑ

Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗΣ
Ανακοίνωση – Πρόσκληση ενδιαφέροντος.
Αγαπητοί φίλοι
    Η ανάγκη προσφοράς στον γενέθλιο τόπο, η απουσία ανάλογων υποδομών στα μέρη μας και κυρίως η ύπαρξη σημαντικού εικαστικού αρχείου, μας οδήγησαν στην απόφαση να ξεκινήσουμε τη δημιουργία ενός χώρου τέχνης και πολιτισμού εδώ στη γενέτειρά του βασικού δωρητή μας Βασίλη Σταύρου. Το μεγαλύτερο μέρος της συλλογής μας αποτελείται από τα έργα του. Η τέχνη του γεννήθηκε εδώ και ένας χώρος για την τέχνη στη φύση θα έχει σίγουρα ως πλεονέκτημα τη θετική επιρροή του περιβάλλοντος  χώρου στην καλλίτερη αντίληψη της έννοιας και του ρόλου της τέχνης μέσα από τη οπτική των έργων και αντίστροφα. Θα γίνεται σαφέστερη η αντίληψη της προσωπικότητας, της οπτικής, της εκφραστικότητας και γενικά της εικαστικής αναζήτησης του καλλιτέχνη, καθώς και η δύναμη της επιρροής του βιωματικού χώρου στη σχέση έργου – δημιουργού – θεατή.
Θέλουμε όμως να επισημάνουμε οτι οι πολιτισμικές πρωτοβουλίες πάντα χρειάζονται την οικονομική στήριξη και το γόνιμο περιβάλλον για να αναπτυχθούν. Το Αθαμανικό Κέντρο Τέχνης έχει ανάγκη τη στήριξή σας, έχει ανάγκη τη συνεισφορά και τον εθελοντισμό των φιλότεχνων φίλων. Αξίζει άλλωστε τον κόπο γιατί η επένδυση στον πολιτισμό σημαίνει ανάπτυξη και η ανάπτυξη είναι το ζητούμενο των ημερών μας. Ο πολιτισμός είναι βασικός μοχλός της ζωής και η συνεργασία μεταξύ ανθρώπων αλλά και φορέων, ιδιαίτερα αυτή την εποχή, αποτελεί αναγκαιότητα.Το έργο με τη βοήθεια των φίλων ήδη το ξεκινήσαμε, έχει αρχίσει και προχωρεί. Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση και βρισκόμαστε στην ολοκλήρωση της δεύτερης από τις πέντε φάσεις του έργου (άδεια – θεμελίωση). Με την εθελοντική εργασία των φίλων μηχανικών έχει ολοκληρωθεί η τεχνική μελέτη και κατά προτεραιότητα πρέπει να εκδοθεί άμεσα η άδεια δόμησης. Η Περιφέρεια Ηπείρου και ο Δήμος μας θα στηρίξει το έργο με υλικοτεχνική υποδομή. Το συνολικό κόστος θα μειωθεί έτσι στο 50% περίπου του κανονικού προϋπολογισμού. Για να έχουμε όμως τις χορηγίες και την όποια χρηματοδότηση πρέπει να έχουμε την άδεια δόμησης. Για το λόγο αυτό στηριζόμαστε και στη δική σου πολύτιμη συνεισφορά ώστε αυτό να γίνει άμεσα, να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες και να προχωρήσουμε στην ανέγερση του κτιρίου.
  • Πολύ βασικό να γνωρίζετε οτι για κάθε υποστήριξη υπάρχουν ανταποδοτικά δώρα – πίνακες για τον καθένα από τα έργα που οι καλλιτέχνες μας έχουν δωρίσει για το σκοπό αυτό.  Είναι ένας ωραίος τρόπος να στηρίξετε την προσπάθειά μας, να προχωρεί το έργο και παράλληλα να αποκτήσετε, ένα ή περισσότερα δώρα – τέχνης για σας, τους φίλους σας ή την επιχείρησή σας.
  • Αναλυτικές πληροφορίες για τη δημιουργία της πινακοθήκης, θα βρείτε εδώ:  Η ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ 
  • Για υποστήριξη:Τράπεζα Πειραιώς – IBAN GR26 0171 296000 6296 136 386 229 ( Για την κατάθεσή σας παρακαλούμε ενημερώστε μας μέσω e-mail για την αποστολή του δώρου).
  • Άμεση επικοινωνία τηλ.2681 096002, 6984177294   Email: athamaniko@gmail.com 

Πέντε χρόνια Αθαμανικό Κέντρο Τέχνης 2012 – 2017.

    Στις 30 Ιουλίου 2017 έγινε εκδήλωση για τα 5 χρόνια από την ίδρυση του Αθαμανικού Κέντρου Τέχνης. Στην  εκδήλωση, που περιλάμβανε έκθεση και ομιλία και προβολές για τη σύγχρονη καλλιτεχνική μεταξοτυπία,  δόθηκε η ευκαιρία για ενημέρωση του κοινού για την μέχρι τώρα λειτουργία  της εταιρίας και την  πορεία του έργου ίδρυσης της πινακοθήκης.Συνάμα ενημερώθηκε το κοινό για το αρχείο και το περιεχόμενο της συλλογής των έργων τέχνης και προσφέρθηκε στους επισκέπτες ένα μικρό πολλαπλό, δώρο τέχνης, του Β.Σταύρου. Ακολούθησε όπως κάθε χρόνο το καθιερωμένο κέρασμα με τοπικά εδέσματα. Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τον Πρωθυπουργό και το γραφείο του  για την ευχετήρια τηλεφωνική επικοινωνία, καθώς και τους απλούς φίλους μας, που βοήθησαν στην εκδήλωση. Την Ευαγγελία, τον Κώστα, τον Χρήστο, τη Γεωργία, τη Φωτεινή, την Άννα, τη Σοφία,…
ΜΙΚΡΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ  

Μεταξοτυπία & ΤΕΧΝΗ

Στίς 30 Ιουλίου 2017 έγιναν τα εγκαίνια της έκθεσης « ΜΕΤΑΞΟΤΥΠΙΑ και ΤΕΧΝΗ » με παράλληλη  εκδήλωση η οποία ήταν αφιερωμένη  στον σπουδαίο Έλληνα χαράκτη και τέως καθηγητή της μεταξοτυπίας στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών  Απόστολο  (Άκη) Πειρουνίδη (1948 – 2017). Στη μικρή γκαλερί του Α.Κ.Τ. λειτουργεί μόνιμη έκθεση  μεταξοτυπιών διαφόρων καλλιτεχνών, οι οποίοι μας έχουν δωρήσει έργα τους για τη στήριξη της ίδρυσης της πινακοθήκης.  Η επίσκεψη  στη γκαλερί γίνεται μετά από τηλεφωνική επικοινωνία. Το (μικρό πολλαπλό) δώρο εξακολουθεί να υπάρχει για όσους επισκέπτονται την έκθεση.

 

Η εκδήλωση έγινε με την ευγενική υποστήριξη:
“ΕΝΤΥΠΩΣΙΣ”  ΜΑΤΑΤΣΗΣ Κ. – ΦΩΤΗΣ Μ. Ο.Ε
SUPER ΑΓΟΡΑ ΚΡΕΑΤΩΝ:  Αφοι ΓΙΟΛΔΑΣΗ & Δ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ