Η δημιουργία πινακοθήκης

Ανακοίνωση – Πρόσκληση ενδιαφέροντος
Αγαπητοί φίλοι
Η ανάγκη προσφοράς στον γενέθλιο τόπο, η απουσία ανάλογων υποδομών στα μέρη μας και κυρίως η ύπαρξη σημαντικού εικαστικού αρχείου, μας οδήγησαν στην απόφαση να ξεκινήσουμε τη δημιουργία ενός χώρου τέχνης και πολιτισμού εδώ στη γενέτειρά του βασικού δωρητή μας Βασίλη Σταύρου. Το μεγαλύτερο μέρος της συλλογής μας αποτελείται από τα έργα του. Η τέχνη του γεννήθηκε εδώ και ένας χώρος για την τέχνη στη φύση θα έχει σίγουρα ως πλεονέκτημα τη θετική επιρροή του περιβάλλοντος  χώρου στην καλλίτερη αντίληψη της έννοιας και του ρόλου της τέχνης μέσα από τη οπτική των έργων και αντίστροφα. Θα γίνεται σαφέστερη η αντίληψη της προσωπικότητας, της οπτικής, της εκφραστικότητας και γενικά της εικαστικής αναζήτησης του καλλιτέχνη, καθώς και η δύναμη της επιρροής του βιωματικού χώρου στη σχέση έργου – δημιουργού – θεατή.

Θέλουμε όμως να επισημάνουμε οτι οι πολιτισμικές πρωτοβουλίες πάντα χρειάζονται την οικονομική στήριξη και το γόνιμο περιβάλλον για να αναπτυχθούν. Το Αθαμανικό Κέντρο Τέχνης έχει ανάγκη τη στήριξή σας, έχει ανάγκη τη συνεισφορά και τον εθελοντισμό των φιλότεχνων φίλων. Αξίζει άλλωστε τον κόπο γιατί η επένδυση στον πολιτισμό σημαίνει ανάπτυξη και η ανάπτυξη είναι το ζητούμενο των ημερών μας. Ο πολιτισμός είναι βασικός μοχλός της ζωής και η συνεργασία μεταξύ ανθρώπων αλλά και φορέων, ιδιαίτερα αυτή την εποχή, αποτελεί αναγκαιότητα.
Το έργο με τη βοήθεια των φίλων ήδη το ξεκινήσαμε. Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση και βρισκόμαστε στη διαδικασία της δεύτερης από τις πέντε φάσεις του έργου. Βοηθήστε κι εσείς με τη συνεισφορά σας να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες, και να προχωρήσουμε στην ανέγερση του κτιρίου.
  • Πολύ βασικό να γνωρίζετε οτι για κάθε υποστήριξη υπάρχουν ανταποδοτικά δώρα – πίνακες από τα έργα που οι καλλιτέχνες μας έχουν δωρίσει για το σκοπό αυτό. Είναι ένας ωραίος τρόπος να στηρίξετε την προσπάθειά μας, να προχωρεί το έργο και παράλληλα να αποκτήσετε, ένα ή περισσότερα δώρα – τέχνης για σας, τους φίλους σας ή την επιχείρησή σας.
  • Αναλυτικές πληροφορίες για τη δημιουργία της πινακοθήκης, θα βρείτε εδώ:  Η ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ 
  • Για υποστήριξη:Τράπεζα Πειραιώς – IBAN GR26 0171 296000 6296 136 386 229 ( Για την κατάθεσή σας παρακαλούμε ενημερώστε μας μέσω e-mail για την αποστολή του δώρου).
  • Άμεση επικοινωνία τηλ.2681 096002, 6984177294   Email: athamaniko@gmail.com